Totaal aantal pageviews

dinsdag 4 februari 2020

HOLANDA CUP / UNITED CUBS

Vanwege het 25 jarig bestaan hebben we een speciaal toernooi in 2 delen georganiseerd voor 3 maanden met 50 wedstrijden, 14 teams en vele prijzen zoals bekers, medailles en voetbaloutfits. Dit was mogelijk door de hulp van onze hoofdsponsor United Cubs uit Nederland en met de steun van de Fam Terberg en onze voetbalkantine Holanda Bar.

Eerst was er een toernooi voor jongens van onder de 14 jaar met teams uit verschillende buurten zoals de wijk Hulene, de wijk Laulane, de wijk DALO, de wijk Romao en de wijk Hulene. We hadden ook een team te gast uit de wijk Polana Canico van een andere voetbalschool genaamd Maputo United onder leiding van de Nederlander Patrick. Onze voetbalschool deed zelf ook mee aan het toernooi. De wedstrijden werden gespeeld op ons trainingsveld 10 de novembro in de wijk Laulane in Maputo. Onze vrijwilligers zorgen voor het uitlijnen van het veld en traden op als scheidsrechter bij de vele wedstrijden. Na afloop was er een lunch en een frisdrank.
Hoewel de teams wat moeite hadden op tijd op het veld te verschijnen verliep alles uitstekend en kon het publiek moiie wedstrijden zien. De voorzitter van onze club Agostinho deelde na de finale alle prijzen uit en we konden terugzien op een geslaagd eerste deel van ons toernooi. Ons eigen team Holanda Fc won het toernooi met op de tweede plaats Laulane Fc en als derde onze gasten van Maputo United.

Daarna begonnen we direct erna met 7 andere team nu voor jongens van onder de 16 jaar. Helaas kun Maputo United niet meedoen en zegden een dag voor aanvang van ons toernooi af. Daarom moesten we snel een oplossing verzinnen en besloten we wat reservespelers van ons team aan te vullen met losse spelers uit de buurt. Ook hier waren er weer fantastische wedstrijden te zien. Nog spannender dan het eerste deel van het toernooi omdat de krachtsverhoudingen evenwichtiger waren. Het team van Laulane Fc werd eerste en Ndzilo Fc dat is ons Holanda b team werd tweede en ons eerste elftal Holanda Fc kwam op de derde plaats. Ook nu weer was de voorzitter Agostinho present om alle prijzen uit te reiken. Alle ploegen waren er blij mee. Minpunt was dat twee spelers van Hulene Fc 2 broekjes van en ander team hadden gestolen. Erg triest dat dit gebeurt. Vorig jaar was al de diefstal van een bal te constateren.

We zijn erg blij met dit grote toernooi en dankzij de inzet van alle vrijwilligers was het een groot succes en dat was allemaal mogelijk dankzij de bijdrage van United Cubs en natuurlijk de 2 kleine sponsors.
Nogmaals onze dank en we zij blij dat we zo een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van het jeugdvoetbal in ons district nummer 4 van de stad Maputo.

Agradecemos o apoio do United Cubs e a familia Terberg e nosso Holanda Bar. Organizamos 2 torneios de futebol para meninos sub 14 e meninos sub 16. Tudo correu muito bem gracas aos nossos voluntarios e arbitros.
O nosso presidente do clube Agostinho ofereceu todos os premios aos jogadores e toda a gente foi muito contente.
Como assim contribuimos ao desenvolvimento de futebol no nosso districto numero 4 da cidedade de Maputo.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten